RSS

2 february..Catat Sejarah

03 Feb

Catat sejarah peribadi je :)…Setakat ni paling jauh boleh drive sendiri hanya ke Bangi(ukm)..kali ni ke Ukay Perdana🙂.. itu pun dengan bantuan papago( sesat juga..org lain ambil 10 minit dr C4 wangsamaju ke Ukay Perdana..zrn ambil masa dekat sejam..fuhh.) berpusing 3 kali tempat sama..berpeluh ambo🙂..bw kereta 40-60km/j..mata bulat je pandang sana sini hahaha. zrn ni surirumah dan sekali sekala sahaja keluar sendiri..jadinya kira ok la kan hihihi.

C4 Wangsamaju singgah ke butik ellysofea (menjual pelbagai baju siap yang cantik2 dan berkualiti..terpegun i 🙂..Ini adalah oder kali ke 2 dari Pn Elly ..pemilik butik ellysofea. Pn Elly ni saya kenali ketika belajar dahulu, rakan baik roommate masa belajar..skali jadi kwn baik zrn juga. Orangnya mudah dikenali dan peramah🙂. Selepas habis belajar 2003 kami terputus kontek dan tup2 waktu buka booth d klcc bulan 12 tahun 2010  kami terserempak..so berhubungan sehingga skrg, ketika itu Pn Elly masih bekerja dengan kompani org. Pada bulan puasa Pn Elly menguhungi untuk mengoder biskut raya…pada ketika itu terpegun sungguh sbb dlm masa 4 bulan Pn Elly berjaya mengusahakan 6 butik milik sendiri..Alhamdulillah murah sungguh rezekinya.semoga perniagaan Pn Elly terus maju..dan maju🙂 InsyaAllah..Bagi yang nak memulakan sesuatu…usahalah..pasti ada hasilnya..laagilah bila kejayaan itu dikongsi dgn org yang memerlukan.:) .

Oder seterusnya ke pej SU ewa Malaysia Pn Norhimah Aziz..Pada kali ini eWa Malaysia memilih pej. Pn Norhimah untuk mengadakan meeting bulanan..Pejabatnya cantik, bersih dan selesa ditambah dengan hidangan yang best2 (lasangna,spagheti,nasi kukus dan lain2..hidangan tersebut juga dioder dr ahli eWa🙂 ). Tq kak🙂..Moga akak dimurahkan rezeki dan sihat sentiasa dan niat akak dimakbulkan..n Happy birthday kak yg ke 50..x percaya zrn tgk angka..sbb k imah ni sgt bertenaga,aktif dan bersemangat..:)  special TQ kpd k imah dan Prof Datin Norizan Abdul razak, President eWa kerana tidak jemu mengulang oder…Meeting eWa berjalan dgn lancar dan agenda amat banyak untuk ahli2nya(nnt zrn buka entry khas untuk aktiviti eWa). tungguuu  :)

Kek bertingkat dlm gambar tu milik Pn Tini  :), kalau dulu boleh kata setiap minggu kami beraktiviti..bw anak, mkn,..belajar buat kek dan sebagainya..beeeest..x de lah boring anak2 n mak2 anak ni :)…skrg amat jarang kerana masing2 sibuk urus anak2 sekolah dan rutin harian yang mula bertambah. tottemo Arigatou tini..sampai 2 biji skali oder🙂.

Kek yang didalam bekas plastik keras adalah oder dr Pn Ina jiran disini..nak bw ke office katanya..tq Ina coz mengulang oder…🙂 Hari ini mak dan Abah balik ke Penang, Oleh itu Zrn membekalkan sebiji kek caramel coklat didalam bekas yang sama ..tercover sket

🙂. Hanya saiz 8 inci sahaja yang muat..( 9 inci masih kena guna bekas sedia ada🙂 tq semua..sayang kamuuu

 
Leave a comment

Posted by on February 3, 2012 in catatan

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: